diumenge, 11 de maig del 2014

Acròstic / Trastorn Bipolar.


Desprès de llegir el llibre, molt recomanable d’en Rafael Narbona “Miedo de ser dos” he fet aquest acròstic del  nom amb el que es coneix la  malaltia que pateix (Trastorn Bipolar) i de la que parla oberta i sincerament en el llibre.

Un petit intent amb aquest acròstic per entendre, apropar  la malaltia i sobre tot no estigmatitzar-la.Imatge: Agrair al Rafael Narbona, i a l’autor de la portada Valentín Pérez Venzalá.  La seva amabilitat per cedir-la.


T ransferències de sentiments esperant ser
R econeguts per jos i tus  empresonats en avares
A mnèsies, lladre de foscors i llums, temps de
S istoles i diastoles, d’arítmies  mai apreses.
T ransparència ofegada i opaca d’un persistent
O blit, mai cercat del jo en el  jo, desesperants
R etorns mai volguts,  amb la nuesa interna del
N eguit a flor de còrtex, del quan, com, perquè, i del
    on.

B ohonomia en temps de boires,
I  nsolència en temps de lluïssor,
P repotent i deïficada bellesa
O blidada  en les pors dels jos plurals.
L lums d’esperances sintètiques
A colorides , irisades. Albades  de
R aons per sobreviure a l’avui.


Nova Partitura / TB

Ressonen les campanes llunyanes en l’ombra del mai més. Al  cervell emboirat de records, les passes trontollen ara aquí i ara allà com l’assaig d’una simfonia abans de l’estrena. 

S’obren petites escletxes de llum que l’albiren una claror desconeguda en la frisança de necessitat abasardada, la llum és propera, i cal enfilar-se encara que els dits estiguin clivellats, esquerdats, ressecs... esmes.  

Dits d‘aigua balsàmics, sense tremolar, es passegen per damunt la partitura del cel promès i s’irisen a tocar mati, migdia, tarda i nit, són notes d’esperança...somnis, ferms i acolorits.

Afluixa ara el so de les campanes dins la nebulosa, petits sons acompanyen  el silenci i donen l’entrada a la simfonia en primer moviment cap als vells records, dolça carossa de mil colors, companya d’un nou camí, en els graons sorrencs de la nova vida. S’aixeca el teló!!!.


 Imatge:immamusic.worpres.com